top of page

Ophalen

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat geldt zeker voor de vleesverwerkingsindustrie. Werk je als slachter, poelier of slager dan heb je te maken met vleesresten. Of liever gezegd: dan produceer je dierlijke restproducten. Dat moet je laten afvoeren door een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. 

Zijn je reststromen bestemd voor menselijke consumptie(humaan)? Dan gelden er andere regels dan wanneer ze verwerkt worden in dierenvoeding(categorie 3) of in technische toepassingen(categorie 2). Collectors heeft meer dan tien jaar ervaring en is je hierbij graag van dienst. 

Hoe werkt het

Wat is de kwaliteit en het volume van je reststromen? Hoe sla je jouw vlees- of slachtafval op? Samen kijken we welke methode geschikt is voor jouw bedrijf. Vervolgens brengen wij kosteloos de container, een grote of kleine bak. Natuurlijk is het de vraag: hoe vaak moeten de reststromen afgevoerd worden? Ophalen kan dagelijks, wekelijks of maandelijks. De frequentie bepalen we in overleg. Als de chauffeur arriveert, controleert hij of de kwaliteit van je reststroom voldoet aan de richtlijnen die gelden voor de categorie waarin jij je vracht aanbiedt. De container ledigen we machinaal in de laadbak van onze vrachtwagen. Werk je met ons bakken-wisselsysteem? Dan nemen we volle bakken mee en laten schone, lege bakken achter. Nog even aftekenen en je bent weer klaar voor de volgende ronde.

De Collectors-app

De kwaliteit en veiligheid van de producten is essentieel. Daarom houden we alle gegevens over de vracht voor je bij in onze app. Met het bakken-wisselsysteem moeten we bovendien het gewicht exact weten. Dat doen we met onze pompwagen die is uitgerust met een geijkt weegsysteem. De ingebouwde computer stuurt de gegevens automatisch door naar jouw klantportaal in de app. 
Elke registratie krijgt een uniek badgenummer voor het documenteren en traceren. De CMR of het handelsdocument onderteken je digitaal nadat de vracht is geladen. Je krijgt je eigen login portaal. Krijg je eens controle? Eenvoudig inloggen en je documentatie is altijd keurig in orde.

9D4A1F18-63BA-4C7A-AA88-E5B6EDD452E2.jpg

Wat kost het

Betalen per stop, kosteloos ophalen of betaald krijgen? Al deze situaties komen voor bij het laten afvoeren van reststromen. Wat voor jou geldt, hangt af van de kwaliteit en de volumes die je aanbiedt. Voor het ophalen van vleesafval rekenen wij een vast tarief per stop (lediging). Hoe hoger de volumes, hoe lager de kosten per keer. Zijn je overblijfselen geschikt voor humane verwerking of de petfood industrie? Dan is onze ophaaldienst soms kosteloos. Of, als het gaat om grote hoeveelheden, betalen we je hier zelfs voor.

Wil je exact weten waar je aan toe bent? Dan horen wij graag meer over jouw bedrijfssituatie en maken we de afspraken concreet. Vervolgens slaan we die op in jouw klantportaal in de app waar ze voor ons allebei inzichtelijk zijn. Door deze duidelijkheid werken we snel en efficiënt samen.

bottom of page