top of page
AAFD477B-E06A-4CFA-9833-33933D1CB997.jpg

Trucks & Equipment

Bij Collectors zijn we allemaal stapelgek op vrachtwagens én op ons vak. Maar het werk in onze branche is behoorlijk specifiek. Het benodigde materieel is in de reguliere machinehandel eigenlijk niet te koop. Maar wat geeft dat, dachten onze carrosseriebouwers, die beschikken over twee rechterhanden én een grote werkplaats.

Want er is maar één bedrijf die precies weet wat we nodig hebben, en dat zijn wij zelf. Dus maken we er een sport van om ons materieel eigenhandig te bouwen. Daarbij zijn we gigantisch kritisch op onszelf. Want het moet niet alleen goed en veilig werken. Het oog wil ook wat, zeggen ze dan. Maar onze ogen willen heel veel! En wees eerlijk, het resultaat mag er zijn toch? 

Weegpompwagens 

In elke pompwagen bouwden we een weegsysteem met computer, gekoppeld aan onze app. ’s Nachts gaan ze aan de lader, ‘s ochtends haalt iedere chauffeur de zijne van het stroom. Daarna zijn ze de hele dag samen op pad, als was het hun beste vriendin. Om de band met de chauffeur nog wat hechter te maken, kregen de weegpompwagens allemaal een gezellige naam: Lieke, Bibi, Anouk en nog vier andere. De zeven ‘dames’ zijn sterk en slim tegelijk. Dat moet ook want ze krijgen dagelijks heel wat te verduren in de koude en vochtige werkruimtes. Gelukkig gaan onze chauffeurs heel voorzichtig met ze om. Nou ja, meestal dan. Misschien helpt het als we de meiden bij de volgende innovatieronde ook nog leren koffie zetten…

Trucks en opleggers

Natuurlijk transporteren we humane stromen gekoeld, dat is zelfs verplicht. Hoewel dit voor de overige stromen niet altijd hoeft, komt het bij ons wel voor. Omdat we de kwaliteit van de reststromen het liefst zo hoog mogelijk houden, ook al zijn ze bestemd voor dierenvoer.

‘Kleine’ bakken ophalen, grote containers ledigen, gekoeld of ongekoeld bulktransport: ons materieel is afgestemd op elke toepassing omdat wij het zelf bouwden.

Collectors BV Nick Willigenburg Equipmen

Koeltrailers

We ontwierpen drie trekkers mét koeltrailers voor ons bakken-wisselsysteem. Dit komt het meest voor bij bedrijven die reststromen aanbieden die bestemd zijn voor menselijke consumptie. Bij dit type koeltransport is het gewicht en de traceerbaarheid van de aangeboden vracht erg belangrijk. Dus is de weegpompwagen vaste passagier op deze combinatie. Eenmaal op locatie zijn we zelfredzaam. Onder onze trailers zit namelijk een laadklep: een heftruck of laaddock is niet nodig.

Bulktransport met zijbelader

Onze vrachtwagens zijn afgestemd op wat we ermee ophalen. Zo zetten we ongekoeld bulktransport in voor vleesafval dat doorgaat voor rendering. Dit halen we op bij een gevarieerde klantenkring, waarbij de een werkt met enorme bakken en ander met (veel kleinere) kliko’s. Daarom bouwden wij vijf vrachtwagens met zijbelader om de kliko’s te legen. Maar wij maakten het mogelijk om ook die grote bakken te legen via dezelfde zijbelader. Hiervoor ontworpen wij een aluminium kantel-frame. We plaatsen de bakken ín dit frame. Zo kan één zijbelader beide containersystemen omhoog hijsen en omkiepen. Ideaal! 

281A4218.JPG

Koelkipper

Grote volumes toch gekoeld vervoeren? Dan komt de koelkipper in actie. Dit is een ontwerp vanuit een losgestort-oplegger die wij ombouwden voor bulkvrachten die koel moeten blijven. De koelkipper is net een gigantische, rijdende koelkast. De vracht behoudt kwaliteit en wij sturen efficiënter op de planning.

Is de bulkvracht eenmaal gelost? Dan kunnen we op de terugweg weer gekoelde producten mee terug nemen. Ook als die worden aangeboden in bakken want de achterkant kan ook horizontaal open. Multifunctioneel dus! De op maat gemaakte functionaliteit in combinatie met de truckstyling maakte ook indruk bij het grote publiek. In 2019 won deze topper de titel ‘Mooiste Truck van Nederland 2019’.

Nick Willigenburg.JPG
bottom of page