top of page

Wet- en regelgeving

Vanzelfsprekend is transport, opslag en overslag van dierlijke producten gebonden aan strenge eisen. Collectors is erkend en geregistreerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Wij beschikken over de vereiste vergunningen en erkenningen voor het vervoeren en verhandelen van dierlijke restproducten. 
 

Een reststroom van de vleesindustrie is óf een humane stroom, óf heeft een nummer in de categorie 3, 2 of 1. Per categorie gelden andere regels. Natuurlijk zijn die het strengst wanneer het overblijfsel wordt toegepast in een product voor menselijke consumptie. Voor dit transport hanteren we dezelfde HACCP-normen als die een slager hanteert voor een biefstuk.

Producten in categorie 3 zijn niet bestemd voor menselijke consumptie maar worden verwerkt in producten voor dieren. Categorie 2 producten zijn reststromen voor technische verwerking. Collectors weet als geen ander de weg in wet- en regelgeving die gelden voor alle categorieën. Door de richtlijnen te kennen én na te leven, houden de door ons verzamelde reststromen hun kwaliteit.

bottom of page